Perfect gemengd ruw- en krachtvoer voeren!

Automatiseer het voeren

Als geitenhouder weet u als geen ander, dat een goed rantsoen in nauw verband staat met de gezondheid en het welzijn van uw dieren. Een zorgvuldig samengesteld, optimaal gemengd en uitgebalanceerd rantsoen heeft dan ook direct invloed op de dagelijkse melkgift.
Door het voerproces te automatiseren (met bijvoorbeeld een automatische ruwvoerkeuken of de volautomatische robot FEEDR®), bent u in staat om váker per dag te voeren, wordt het voer optimaal gemengd en kunt u heel nauwkeurig doseren. Dit verbetert de opname, en vermindert juist de hoeveelheid restvoer. Zeker met de huidige voerprijzen is dit van niet te onderschatten belang.

MEER WETEN?

Download de folder van de FEEDR®, het optimale systeem om ruwvoer (zoals gras) automatisch te voeren

 

Verminder restvoer Bespaar op voerkosten
Dankzij vaker voeren Verhoog drogestofopname
Door optimaal te mengen Voorkom voerselectie
Nauwkeurige registratie Verbeter voerschema's

De ervaringen met de FEEDR®

 • 1.000 melkgeiten

  Berkhof Melkgeiten, Zwartebroek

  Ik bespaar tijd, de melkgift is hoger en de geiten zijn gezonder!

  In de zomer van vorig jaar kwam ik in gesprek met mijn voervertegenwoordiger over de te vette geiten en het hoge krachtvoerverbruik. In dezelfde periode kwam een vertegenwoordiger van Sieplo langs voor het SIEPLO voerrobotsysteem. Het gesprek zou met name gaan over het gras voeren, maar al snel ging het over de gezondheid van de geiten en het hoge krachtvoerverbruik.

  Niet iedere geit heeft een vreetplek, daarom werd er behoorlijk krachtvoer gevoerd. Nadat we een test hebben gedaan met een elektrische voerwagen van Sieplo om 6 maal daags brok te voeren, bleek er minder krachtvoer verstrekt te hoeven worden voor dezelfde melkgift. Daarna hebben we uitgerekend dat we 4% zouden besparen op het hele bedrijf. Inmiddels is de SIEPLO voerrrobot sinds begin dit jaar in gebruik. Na de opstartperiode, wordt er inmiddels 6% besparing op het krachtvoer gerealiseerd, blijft de melkgift gelijk en is de ruwvoeropname wat toegenomen. Het gras in ronde balen, wat gesneden wordt in de grasbunkers, wordt mooi gemengd met de brok en zorgt voor een goede opname van het rantsoen.

  Naast tijdsbesparing, heb ik meer melk en gezondere geiten.

 • 1.000 melkgeiten

  Maatschap Papen – Olbach

  Ik concentreer me liever op de dieren dan zelf met het voeren bezig te moeten zijn.

  In het verleden hebben we het voeren uitbesteed. Dit bleek uiteindelijk totaal niet efficiënt en niet rendabel. Vervolgens hebben we een aantal jaar met een voerwagen gevoerd. Ook dit bleek niet optimaal, het was te tijdrovend en ik vond het echt niet secuur genoeg. Zodoende ben ik me gaan oriënteren op een voerrobot, en kwam toen bij de FEEDR® van SIEPLO uit. Hét voordeel van deze robot vind ik de heel secure manier van voeren, zowel in ruw- als krachtvoer. Het voer is ook perfect gemengd, zelfs met de hoeveelheid gras die ik voer!
  De verschillende stallen hebben zelfs per pot een eigen voerschema. Tegenwoordig werk ik ook met aanschuifrondes. In de grootste stal voer ik 10-maal per dag met 9 aanschuifrondes, in totaal dus 19 bewegingen per dag! Dat komt de activiteit en voeropname zeker ten goede.
  Eerder had ik ruim 250 kg. restvoer op een dag. Sinds we met de FEEDR werken is dit nog geen 100 kg. meer. Een flinke besparing dus.
  Ik concentreer me liever op de dieren dan dat ik zelf met het voeren bezig ben. Dit kan écht goed geautomatiseerd, dat kan ik inmiddels laten zien.

 • 1.200 melkgeiten

  Geitenhouderij ‘De Nieuwe Riet’, Leusden

  De FEEDR® levert ook een forse voerbesparing op

  Over de resultaten van de FEEDR® ben ik zeer positief. Ik heb geen personeel hoeven aannemen, en kan toch mijn geiten zevenmaal per dag voeren (wat een grote wens was). Daarnaast heb ik een sterke verbetering in voerefficiëntie kunnen realiseren, per 100 kg. melk voer ik nu maar liefst 8 kg. krachtvoer minder. Naast de arbeidsbesparing heeft de FEEDR® me dus een flinke voerbesparing opgeleverd.