22 september 2020

Eenvoudig gras en (ronde) balen voeren met SIEPLO ruwvoerverdeler

Het voeren van kuilgras of hooi uit (ronde) balen is voor veel veehouders arbeidsintensief en niet efficiënt. SIEPLO brengt hierin verandering met de introductie van een nieuwe ruwvoerverdeler. Deze machine is volledig ontwikkeld met als doel snel en eenvoudig balen te kunnen voeren.

Er is een grote behoefte aan het voeren van ronde balen kuilgras, waarbij het gras los gedoseerd wordt. Dit in tegenstelling tot de bekende balen-afrolmachines. Een goede oplossing om eenvoudig balen gedoseerd te kunnen verstrekken aan het vee, is nog nauwelijks aanwezig. De afgelopen maanden is de machine uitvoerig getest.

Secuur doseren
Met de SIEPLO ruwvoerverdeler kan zowel gras uit de kuil als uit (ronde) balen worden gevoerd. De unieke snijwalsen zorgen ervoor dat de balen volledig losgetrokken worden om vervolgens te kunnen doseren. Dit doseren gebeurd door middel van een brede afvoerband. Er kan zowel links als rechts van de voergang gedoseerd worden, wat de efficiëntie ten goede komt. De doseersnelheid is variabel instelbaar, waardoor er ook bij verschillende voersoorten en -structuren gelijkmatig gedoseerd kan worden.

Bekijk hier de video van de ruwvoerverdeler en lees verdere informatie.

"
Dé oplossing voor het voeren van ronde balen!
"