Efficiënte melkverstrekking met SIEPLO Melkdoseerwagen

De innovatieve ruwvoersystemen van SIEPLO zetten al bijna 15 jaar de toon in de kalversector. Nu breidt de Lunterse fabrikant haar assortiment uit met een nieuwe melkdoseerwagen. Het innovatieve karakter van het bestaande assortiment is ook in dit product zichtbaar. Zo kenmerkt melkdoseerwagen zich door een zeer secure dosering en een volledige RVS constructie.

Kalverhouders in binnen- en buitenland staan voor de uitdaging om hun kalveren op een efficiënte manier van melk te voorzien. Dit geldt niet alleen voor de startperiode bij de witvleeskalverhouder, maar ook steeds meer bij start- en opfokbedrijven. De vraag naar arbeidsverlichtende melkoplossingen neemt dus gestaag toe.

Jan Siebelink: “De stijgende vraag naar melkdoseerwagens hebben we al geruime tijd gesignaleerd. Nu heeft SIEPLO inmiddels 14 jaar ervaring in het goed mengen en doseren van ruwvoer, maar melk mengen en doseren is behoorlijk wat anders. We hebben bij de ontwikkeling van de melkdoseerwagen dan ook de samenwerking gezocht met Voltman uit Aalten. Voltman heeft jarenlange ervaring in het produceren van kwalitatief hoogstaande melktanks. In combinatie met onze expertise heeft dit geleid tot een zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijke melkoplossing.”

De melkdoseerwagenwordt op hetzelfde onderstel gebouwd als de bekende SIEPLO mengdoseerwagens. SIEPLO levert twee types, beide verkrijgbaar in twee groottes (600 en 1000 liter tankinhoud). Type 1 is uitsluitend geschikt voor het roeren van de melk, Type 2 ook voor secuur mengen en wegen.

Nieuwe accu’s en software
SIEPLO levert de melkdoseerwagen en de mengdoseerwagens vanaf heden met een nieuw type accu. Deze accu’s hebben een garantietermijn van maar liefst 4 jaar, uniek in de markt.  Hiernaast heeft SIEPLO de software van de mengdoseerwagen verder doorontwikkeld. Zo is het nu mogelijk om zeer nauwkeurig per hok te registreren. Om deze nieuwe ontwikkelingen te introduceren, heeft SIEPLO een inruilactie voor de mengdoseerwagens opgezet. Door middel van deze actie profiteert de klant van de allernieuwste techniek én 4 jaar garantie op de accu’s.